Kurczak po bombajsku

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To pyszne i szybkie danie z nutką egzotyki bardzo smakuje naszym niezapowiedzianym gościom.

Składniki:

  • ● ok. 60 dag filetów z kurczaka
    ● puszka owoców egzotycznych lub
    ananasa w kawałkach
    ● 3 łyżki oleju roślinnego
    ● 2 średnie banany
    ● fix Do potraw chińskich Knorr
    ● 2 szkl. ryżu
    ● łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak po bombajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kro imy w paski. Podsmażamy
    na oleju z obu stron ok. 10 minut,
    mieszając. Ryż gotujemy
    w osolonej wodzie według
    przepisu na opakowaniu.
  • 2. Do osobnego garnka wkładamy
    owoce z puszki z zalewą.
    Wlewamy 300 ml wody. Wsypujemy
    fix i pokrojone w półplasterki
    banany
  • 3. Sos zagotowujemy, dodajemy
    mięso. Mieszamy i gotujemy
    jeszcze ok. 5 minut. Podajemy
    z ryżem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować