KUGIEL ŻYDOWSKI Z KASZY

4.5 (140 ocen)

  • 15 min

Ostatnio polubiłam prostą kuchnię żydowską.Jest smaczna i szybka.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szkl.kaszy perłowej z warzywami
    25 dag.pieczarek
    2 cebule
    2 jajka
    olej
    sol
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kugiel żydowski z kaszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danuta rozmys 1. Zagotować 4 szkl.wody.Stopniowo wsypać kaszę,przyprawić solą.Gotować na małym ogniu 45 min.Pieczarki oczyścić,posiekać.Cebulę obrać,posiekać.Pieczarki i cebulę zrumienić na oleju.
    Jajka roztrzepać.Pieczarki z cebulą i jajka dodać do kaszy,dokładnie wymieszać.Kaszę przyprawić do smaku,włożyć do kamionkowego naczynia lub żaroodpornego.Piec 40 min.w temp.180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kasza perłowa Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować