IRLANDZKI CHLEB SODOWY

4.5 (191 ocen)

  • 5 min

BARDZO SMACZNE PIECZYWO.IRLANDCZYCY PIEKĄ GO CODZIENNIE.

  • 5 min

Składniki:

  • 45DAG.MĄKI
    1 PŁASKA ŁYŻECZKA SODY
    1 PŁASKA ŁYŻECZKA SOLI
    350ML.MAŚLANKI
    OLIWA Z OLIWEK
    DODATKI:
    MOŻNA DODAĆ-CHORIZO
    SALAMI
    MAK
    OLIWKI
    SUSZONE POMIDORY ITP.
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Irlandzki chleb sodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danuta rozmys 1. W DUŻEJ MISCE ZROBIĆ DOŁEK W MĄCE,DODAĆ SÓL,SODĘ I DODATKI,WLAĆ MAŚLANKĘ,LEKKO WYROBIĆ.ZROBIĆ CHLEBEK OKRĄGŁY.NACIĄĆ LEKKO NA KRZYŻ I LEKKO SPŁASZCZYĆ.WYŁOŻYĆ NA PAPIER WYSMAROWANY OLIWĄ Z OLIWEK.CHLEB TEŻ POSMAROWAĆ OLIWA Z OLIWEK.PIEC W 230ST-40 MIN.PO 10MIN.ZMNIEJSZYĆ OGIEŃ DO 200ST.,CHLEB ODWRÓCIĆ 10 MIN.PRZED KOŃCEM PIECZENIA.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Maślanka Soda oczyszczona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować