KRUCHE DOMOWE CIASTECZKA

5 (193 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pomyślałam, że zamiast kupować ciasteczka sama upiekę je dla mojej rodziny. Wyszły kruche i apetyczne.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki :

    4 szklanki mąki

    1 szklanka cukru

    3 jajka

    1 kostka margaryny

    2 łyżki gęstej śmietany

    proszek do pieczenia (na 0,5 kg mąki)



    Dodatki :

    Marmolada o dowolnym smaku

    cukier puder

Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Kruche domowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KRUCHE DOMOWE CIASTECZKA 1. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Uformować kulę, podzielić na dwie części. Jedną część rozwałkować na ok. 0, 5 cm i wykrawać okrągłą foremką (o różnej wielkości) np. do ciasteczek babeczek. To samo zrobić z drugą częścią ciasta. Ciasteczek powinna być parzysta ilość. W połowie ciasteczek zrobić mały otwór. Blachę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ułożyć ciasteczka robiąc małe odstępy. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 st. na złoty kolor. Po ostudzeniu, smarować ciasteczka bez dziurek (strona gładka) marmoladą. Przykryć ciasteczkiem z dziurką. Obficie posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować