Krokiety z pieczarkami i serem

4.5 (159 ocen)

  • 15 min

idealne na wigilię

  • 15 min

Składniki:

  • naleśniki:
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    1,5 szklanki mleka
    pół szklanki wody
    szczypta soli
    2 łyżki oleju

    farsz:
    500 g pieczarek
    2 cebule
    2 łyżki oliwy
    sól, pieprz
    200 g startego sera

    panierka:
    jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krokiety

Krokiety z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki wymieszać ze sobą i odstawić na kilka minut.
    Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na łyżce oliwy.
    Pieczarki pokroić w plasterki i na kolejnej łyżce oliwy smażyć do miękkości.
    Jak będą już gotowe, wymieszać z cebulą i doprawić solą i pieprzem.
    Wmieszać ser i jeszcze chwilę całość smażyć.
  • 3. Na każdy naleśnik nakładać łyżkę farszu i zawijać, brzegi do środka i całość w rulonik.
  • 4. Obtaczać naleśnik w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na patelni do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować