Krewetki z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

i suszonymi pomidorami

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - krewetki oczyszczone z głową: 8 sztuk
    - kolorowa papryka pokrojona w paski: 100 gramów
    - pokrojony zabek czosnku: 1 ząbek
    - suszone pomidory pokrojone w paski: 100 gramów
    - cebula pokrojona w pióra: 50 gramów
    - śmietana 36%: 100 gramów
    - METAXA: 20 mililitrów
    - starty parmezan: 20 gramów
    - sól i pieprz: 4 szczypty
    - Papier do smażenia i gotowania Saga: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krewetki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa mieszamy razem, zalewamy oliwą z suszonych pomidorów, odstawiamy na 1 godzinę.
  • 2. Na rozłożony na gorącej patelni papier do smażenia wrzucamy wcześniej marynowane warzywa, podsmażamy 2 min. Dodajemy krewetki i dalej podsmażamy. Na koniec podpalamy METAXĄ.
  • 3. Gdy krewetki są już usmażone, dodajemy śmietanę i parmezan.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować