Kremowa kostka z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka, mąkę i 1/2 szklanki mleka wymieszać tak, aby nie było grudek.
2.Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać śmietankę, zagotować. Dodać wcześniej wymieszane żółtka z mlekiem i mąką. Zamieszać, zagotować. Odstawić do całkowitego wystygnięcia.
3.Masło zmiksować, łyżką dodawać dobrze wystudzoną masę.
4.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników, wyłożyć połowę masy, przykryć kolejną warstwą herbatników, wyłożyć pozostałą masę. Wyłożyć ostatnią warstwę herbatników.
5.Mascarpone zmiksować z kremem czekoladowym. Czekoladę zetrzeć. Przełożyć na ostatnią warstwę herbatników i posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce 3 godziny.
Komentarze