Krem jaglany "Rafaello"

4.49 (166 ocen)

  • 40 min

Smaczny dodatek do śniadań, krem do ciasta, zdrowy zamiennik słodyczy

  • 40 min

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
    szklanka wody
    4 łyżki wiórków kokosowych
    2 łyżki mleka w proszku
    garść migdałów
    100 ml mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
    1,5 czubatej łyżki miodu lub innego słodzidła - ilość zależy od preferencji smakowych :)
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem jaglany "rafaello" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przepłukujemy i przelewamy wrzątkiem. Wrzucamy ją do gotującej się wody i gotujemy na małym ogniu aż do wchłonięcia całego płynu. Studzimy. Do blendera przekładamy kaszę, wiórki, migdały, mleko w proszku i miód. Blendujmy. Dolewamy mleko i dalej blendujemy. Po uzyskaniu kremowej konsystencji krem przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy :) Przechowujemy w lodówce.

Porady

Mleko krowie możemy zamienić na mleczko kokosowe. Zapewne wzmocni to aromat kokosowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować