Krem rafaello

0 (0 ocen)

Uwielbiam wszystki kremy, które są przygotowane na bazie orzechów, ale ten smakuje mi najbardziej. W końcu jest kokosowo-migdałowy, więc musi być pyszny :). Idealnie nadaje się na kanapki, do koktajli, a także jako wypełnienie do naleśników.

Składniki:

  • -1,5 szklanki wiórków kokosowych (bez dwutelnku siarki)- polecam z lidla
    -pół szklanki płatków migdałowych
    -mleko kokosowe wschłodzene przynajmniej jedną noc w lodówce
    -2 łyżki cukru kokosowego zmiksowanego na cukier puder (można zastąpić ksylitolem lub dobrym miodem)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vajuco 1. -wiórki, migdały wkładamy do malaksera i blendujemy do uzyskania mniejszych kawałków
    -na koniec dodajemy cukier oraz mleko(tylko stała część) i dalej blendujemy
    -jeśli chcesz aby krem był bardzo kremowy, to blenduj dłużej. Ja lubię gdy są wyczuwalne kawałki kokosa oraz migdałów, więc blenduje nieco krócej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Krem kokosowy Migdały Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować