Krem rafaello

  • wyświetlono: 833 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam wszystki kremy, które są przygotowane na bazie orzechów, ale ten smakuje mi najbardziej. W końcu jest kokosowo-migdałowy, więc musi być pyszny :). Idealnie nadaje się na kanapki, do koktajli, a także jako wypełnienie do naleśników.

aga334

Składniki

-1,5 szklanki wiórków kokosowych (bez dwutelnku siarki)- polecam z lidla
-pół szklanki płatków migdałowych
-mleko kokosowe wschłodzene przynajmniej jedną noc w lodówce
-2 łyżki cukru kokosowego zmiksowanego na cukier puder (można zastąpić ksylitolem lub dobrym miodem)

Sposób przygotowania przepisu:

Krem rafaello

  • image-1vajuco1. -wiórki, migdały wkładamy do malaksera i blendujemy do uzyskania mniejszych kawałków
    -na koniec dodajemy cukier oraz mleko(tylko stała część) i dalej blendujemy
    -jeśli chcesz aby krem był bardzo kremowy, to blenduj dłużej. Ja lubię gdy są wyczuwalne kawałki kokosa oraz migdałów, więc blenduje nieco krócej

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodymigdałykokoswiórkikrem kokosowykrem rafaellokrem kokosowo-migdałowy

Komentarze

Podobne przepisy

RAFAELLO

Dodane przez: jolinka

RAFAELLO

Delikatne kokosowo - śmietankowe...

Rafaello

Dodane przez: paulisian

RAFAELLO

Przepis ten pochodzi z "tajnej"...

Rafaello

Dodane przez: dorota w

Rafaello

Bardzo kokosowe ciasto z dużą ilością...

rafaello

Dodane przez: AnnaKoziel

Rafaello

Delikatne, kokosowe z migdałami,...

Rafaello

Dodane przez: aniak

Rafaello

Przepis mam od bratowej.

RAFAELLO

Dodane przez: madziarybka1

RAFAELLO

Pyszne kokosowe ciasto:)

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE