Krem rafaello

4.49 (161 ocen)

Pyszny krem rafaello. Smakuje dokładnie w 100% jak prawdziwy!! Nie wierzysz?? SPRAWDŹ !!

Składniki:

  • 8 jajek
    400 ml mleka kokosowego
    300 g wiórek kokosowych
    200 g masła bądź margaryny
    200 g cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello Krem

Krem rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ubij przez chwilę mikserem.
  • 2. Dodaj mleko oraz wiórki i dobrze wymieszaj
  • 3. Masę gotuj w kąpieli wodnej ( duży garnek z gotującą się wodą- na to miska bądź garnek z masą)
    Cały czas mieszając aż do momentu uzyskania gęstej masy- trwa to ok 15-25 min
  • 4. Zdejmujemy z ognia.
    Do masy dodajemy stopniowo kawałeczki masła bądź margaryny cały czas mieszając.
  • 5. Przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krem kokosowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować