Kotlety z boczniaków,cukini i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczniaki pokroić w drobna kosteczkę,cukinię zetrzeć na tarce o średnich oczkach,cebule drobno posiekać.
2.Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać i tez zetrzec na tarce o średnich oczkach.
3.Na patelni rozgrzać olej włożyc grzyby,cukinię i cebulę.Oprószyć solą,pieprzem i przesmażyć do odparowania płyny,od czasu do czasu mieszając.Odstawić do ostygnięcia.
4.Wszystko przełożyc do misy,dodać natkę,szczypiorek,surowe żółtko i 2 łyżki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać i jeszcze doprawić solą i pieprzem żeby nie było za mdłe.Jesli masa by była za rzadka można dodać więcej bułki tartej.
Z masy formować kotleciki,obtaczać w bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)
Komentarze