Kotleciki ziemniaczane z białym serem

4.94 (199 ocen)

  • 45 min

Moje dzieciaki uwielbiają takie kotleciki

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    2 cebule
    250 g białego sera
    2 jajka
    śmietana
    pieczarki
    sól, pieprz
    szczypta kardamonu
    szczypta tymianku
    bułka tarta
    pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.94 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki ziemniaczane z białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z białym serem, podsmażoną drobno pokrojoną cebulą i jednym jajkiem. Doprawić do smaku, formować kotleciki. Obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron do momentu, aż kotleciki się ładnie zrumienią.
    Pieczarki obrać, pokroić u mnie w ćwiartki. Drobno pokrojoną cebulę, podsmażyć na łyżce oleju. Kiedy się zeszkli dodać pieczarki.Doprawić do smaku, smażyć kilka minut, na koniec dodać natkę i śmietanę. Kiedy śmietana lekko zgęstnieje będzie gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować