KOPYTKA Z GULASZEM

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min
  • Dla 7 osób

W sam raz na jesienny obiadek:)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • KOPYTKA:
    70 dag.ugotowanych ziemniaków
    2 jajka
    3 szkl.mąki
    2 łyżki keczupu
    sól

    GULASZ:
    50 dag.mięsa wieprzowego-(u mnie karczek)
    2 cebule
    4 marchewki
    3 ząbki czosnku
    1 por
    2 papryki czerwone
    1/2 glówki małej kapusty pekińskiej
    2-3 łyżki keczupu
    natka pietruszki
    sól
    papryka słodka
    liść laurowy
    majeranek
    pieprz

    Zasmażka:
    4 -5 łyżek oleju
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Kopytka z gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz 1. KOPYTKA:ziemniaki zmielić,dodać jajka, keczup,mąkę dopraić solą.Wyrobić masę tak aby nie przyklejała się do rąk.W razie potrzeby dodać więcej mąki.Z ciasta uformować cienkie wałeczki i pokroić na małe kawałeczki.Włożyć na wrzątek z dodatkiem soli i łyżki oleju.Gotować do momentu aż wypłyną na wierzch.
  • 2. GULASZ:Mięso pokroić na kawałki,doprawić solą , pieprzem i papryką-usmażyć na oleju.Do mięsa dodać cebulkę,marchew- pokrojone w kosteczkę, i posiekany czosnek.Smażyć kilka minut.Następnie wrzucić do gulaszu pokrojonego pora,pokrojona w kosteczkę paprykę,natke pietruszki i poszatkowaną pekinkę,podlać wodą dodać przyprawy,keczup i dusić do miękkości.Na koniec zrobić zasmażkę z kilku łyżek oleju i 1 łyżki mąki,dodać do gulaszu-zagotować.
  • 3. Gdy gulasz będzie gotowy,wrzucić do niego kopytka i wszystko razem wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować