Kolorowa z pizzą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Czasem rzodkiewki zastępuję pomidorkami koktajlowymi.

Składniki:

  • Sałatka:
    ● po 10 dag mrożonych mini marchewek i brukselek
    ● po 1/2 główki sałaty masłowej, lollo czerwonej i cykorii
    ● kilka rzodkiewek
    ● 1/2 ogórka wężowego
    ● op. włoskiego sosu sałatkowego
    Pizza:
    ● 2,5 dag drożdży
    ● 1/2 kg mąki
    ● łyżeczka cukru
    ● łyżka oliwy
    ● 200 ml sosu pomidorowego
    ● 2 zmiażdżone ząbki czosnku
    ● rozmaryn
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowa z pizzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone warzywa gotujemy
    ok. 10 minut. Odcedzamy
    i studzimy. Sałaty i cykorię
    rwiemy na kawałki. Rzodkiewki
    i ogórka kroimy w plastry.
    Sos przygotowujemy
    według przepisu na opakowaniu.
    Polewamy warzywa.
  • 2. Z drożdży, cukru, łyżeczki
    mąki i 300 ml ciepłej wody
    robimy zaczyn. Z pozostałej
    mąki, zaczynu i oliwy wyrabiamy
    ciasto i odstawiamy na
    godzinę w ciepłe miejsce.
    Ciasto dzielimy na 3 części
    i odstawiamy na 30 minut.
  • 3. Do sosu dodajemy czosnek,
    podgrzewamy i doprawiamy.
    Każdy kawałek ciasta cienko
    rozwałkowujemy. Smarujemy
    sosem, posypujemy rozmarynem.
    Pieczemy ok. 15 minut
    w 200 °C. Kroimy w trójkąty.
    Studzimy. Podajemy z sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować