Kolorowa z pizzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mrożone warzywa gotujemy
ok. 10 minut. Odcedzamy
i studzimy. Sałaty i cykorię
rwiemy na kawałki. Rzodkiewki
i ogórka kroimy w plastry.
Sos przygotowujemy
według przepisu na opakowaniu.
Polewamy warzywa.
2.Z drożdży, cukru, łyżeczki
mąki i 300 ml ciepłej wody
robimy zaczyn. Z pozostałej
mąki, zaczynu i oliwy wyrabiamy
ciasto i odstawiamy na
godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto dzielimy na 3 części
i odstawiamy na 30 minut.
3.Do sosu dodajemy czosnek,
podgrzewamy i doprawiamy.
Każdy kawałek ciasta cienko
rozwałkowujemy. Smarujemy
sosem, posypujemy rozmarynem.
Pieczemy ok. 15 minut
w 200 °C. Kroimy w trójkąty.
Studzimy. Podajemy z sałatką.
Komentarze