Kolorowa lodowa szklaneczka

0 (0 ocen)

Pyszne owocowe lody w szklance wyglądają super ,a smakują wybornie.

Składniki:

  • -4 szklanki cukru pudru na jeden smak 2/3 szklanki cukru pudru
    - 6 szklanek mleka (tłustego 3,2%) na jeden smak jedna szklanka mleka
    -36 żółtek na jeden smak 6 żółtek
    -12 szklanek śmietany kremówki na jeden smak 2 szklanki
    -2 mango
    -pudełko malin
    - 20 truskawek
    -3 kiwi
    -słoik jagód
    -2 banany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kolorowa lodowa szklaneczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Lody o smaku mango
    Mleko podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy do niego cukier i mieszamy.Po zagotowaniu zdejmujemy mleko z ognia.Mango tniemy w kostkę wkładamy do blendera po skończeniu powinien mieć konsystencje musu.W osobnej miseczce ubijamy żółtka i stopniowo dodajemy mleko oraz mus z mango.Całość przelewamy do garnka i podgrzewamy na malutkim ogniu, aby masa zrobiła się gęsta (powinna zacząć przywierać do łyżki). Aby mieszanina nie przypaliła się, musimy ciągle ją mieszać.Teraz odstawiamy całość na bok w celu ostygnięcia. Aby nie zrobił się kożuszek, trzeba garnek czymś przykryć (folia, pokrywka itp). Gdy masa ostygnie, dodajemy do niej śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy.Gdy składniki połączą się w całość, wkładamy masę do lodówki do czasu, aż się schłodzi, a następnie przekładamy do zamrażalnika na około 6-7 h.
  • 2. Lody malinowe
    Mleko podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy do niego cukier i mieszamy.Po zagotowaniu zdejmujemy mleko z ognia.Maliny wkładamy do blendera po skończeniu powinny mieć konsystencje musu.W osobnej miseczce ubijamy żółtka i stopniowo dodajemy mleko oraz mus z malin.Całość przelewamy do garnka i podgrzewamy na malutkim ogniu, aby masa zrobiła się gęsta (powinna zacząć przywierać do łyżki). Aby mieszanina nie przypaliła się, musimy ciągle ją mieszać.Teraz odstawiamy całość na bok w celu ostygnięcia. Aby nie zrobił się kożuszek, trzeba garnek czymś przykryć (folia, pokrywka itp). Gdy masa ostygnie, dodajemy do niej śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy.Gdy składniki połączą się w całość, wkładamy masę do lodówki do czasu, aż się schłodzi, a następnie przekładamy do zamrażalnika na około 6-7 h.
  • 3. Lody truskawkowe
    Mleko podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy do niego cukier i mieszamy.Po zagotowaniu zdejmujemy mleko z ognia.Truskawki tniemy na pół wkładamy do blendera po skończeniu powinny mieć konsystencje musu.W osobnej miseczce ubijamy żółtka i stopniowo dodajemy mleko oraz mus z truskawek.Całość przelewamy do garnka i podgrzewamy na malutkim ogniu, aby masa zrobiła się gęsta (powinna zacząć przywierać do łyżki). Aby mieszanina nie przypaliła się, musimy ciągle ją mieszać.Teraz odstawiamy całość na bok w celu ostygnięcia. Aby nie zrobił się kożuszek, trzeba garnek czymś przykryć (folia, pokrywka itp). Gdy masa ostygnie, dodajemy do niej śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy.Gdy składniki połączą się w całość, wkładamy masę do lodówki do czasu, aż się schłodzi, a następnie przekładamy do zamrażalnika na około 6-7 h.
  • 4. Lody o smaku kiwi
    Mleko podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy do niego cukier i mieszamy.Po zagotowaniu zdejmujemy mleko z ognia.Kiwi tniemy w kostkę wkładamy do blendera po skończeniu powinno mieć konsystencje musu.W osobnej miseczce ubijamy żółtka i stopniowo dodajemy mleko oraz mus z kiwi.Całość przelewamy do garnka i podgrzewamy na malutkim ogniu, aby masa zrobiła się gęsta (powinna zacząć przywierać do łyżki). Aby mieszanina nie przypaliła się, musimy ciągle ją mieszać.Teraz odstawiamy całość na bok w celu ostygnięcia. Aby nie zrobił się kożuszek, trzeba garnek czymś przykryć (folia, pokrywka itp). Gdy masa ostygnie, dodajemy do niej śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy.Gdy składniki połączą się w całość, wkładamy masę do lodówki do czasu, aż się schłodzi, a następnie przekładamy do zamrażalnika na około 6-7 h.
  • 5. Lody jagodowe
    Mleko podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy do niego cukier i mieszamy.Po zagotowaniu zdejmujemy mleko z ognia.Jagody wkładamy do blendera po skończeniu powinny mieć konsystencje musu.W osobnej miseczce ubijamy żółtka i stopniowo dodajemy mleko oraz mus z jagód.Całość przelewamy do garnka i podgrzewamy na malutkim ogniu, aby masa zrobiła się gęsta (powinna zacząć przywierać do łyżki). Aby mieszanina nie przypaliła się, musimy ciągle ją mieszać.Teraz odstawiamy całość na bok w celu ostygnięcia. Aby nie zrobił się kożuszek, trzeba garnek czymś przykryć (folia, pokrywka itp). Gdy masa ostygnie, dodajemy do niej śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy.Gdy składniki połączą się w całość, wkładamy masę do lodówki do czasu, aż się schłodzi, a następnie przekładamy do zamrażalnika na około 6-7 h.
  • 6. Lody bananowe
    Mleko podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy do niego cukier i mieszamy.Po zagotowaniu zdejmujemy mleko z ognia.Banana obieramy ze skórki i kroimy w plasterki, wkładamy do blendera po skończeniu powinny mieć konsystencje musu.W osobnej miseczce ubijamy żółtka i stopniowo dodajemy mleko oraz mus z bananów.Całość przelewamy do garnka i podgrzewamy na malutkim ogniu, aby masa zrobiła się gęsta (powinna zacząć przywierać do łyżki). Aby mieszanina nie przypaliła się, musimy ciągle ją mieszać.Teraz odstawiamy całość na bok w celu ostygnięcia. Aby nie zrobił się kożuszek, trzeba garnek czymś przykryć (folia, pokrywka itp). Gdy masa ostygnie, dodajemy do niej śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy.Gdy składniki połączą się w całość, wkładamy masę do lodówki do czasu, aż się schłodzi, a następnie przekładamy do zamrażalnika na około 6-7 h.
  • 7. Po schłodzeniu wszystkich smaków lodów nałóż po gałce każdego smaku do szklanki i udekoruj dowolnymi owocami.

Porady

Możesz użyć dowolnych owoców

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.2 (354 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Góra lodowa

4.2 (354 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto góra lodowa

JulkaTomeczek Ciasto dla wielbicieli masy z mleka w proszku 1 godz. 40 min

5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To może cię zainteresować