Ciasto kokosowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną piane dodajemy stopniowo cukier aż się rozpuści następnie dodajemy żółtka łyżkę wody i ocet gdy składniki się połączą przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie tak przygotowane ciasto biszkoptowe przekładamy na wysmarowaną masłem i obsypaną bułka tartą blasze wymiarach 36x25pieczemy ok 25-30 minut w temp 180 c gdy biszkopt będzie już nieco zimy kroimy go na pół jedną połowę biszkopta kładziemy z powrotem do blaszki w której się piekł a drugą połowę pokruszyć tabliczki czekolady śmietanę i wiórki kokosowe wszystko razem zagotować i wystudzić następnie dodać pokruszony biszkopt i tak przygotowaną masę wykładamy na biszkopt łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklance przegotowanej wody i odstawiamy do wystygnięcia śmietanę ubijamy dodajemy cukier waniliowy i rozpuszczoną żelatynę wykładamy na masę I dekorujemy wiórkami kokosowymi i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami z puszki
Porady
Jeśli ktoś lubi bitą śmietanę słodszą to można dodać jeszcze cukru pudru
Komentarze