Kokosowe szaszłyki

5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem na urlopie wychowawczym i zajmuję się 9-miesięcznym synkiem Dawidem. Mam mało czasu, ale lubię mile zaskoczyć partnera. To danie jest idealne na kolację z winem i przy świecach.

Składniki:

  • ● 2 filety z kurczaka
    ● 1 łyżka maggi
    ● 1 łyżka oleju
    ● 3 łyżki keczupu
    ● 1 łyżka soku z cytryny
    ● 1 łyżka miodu
    ● sól
    ● pieprz
    ● wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kokosowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę.
    Oprószamy pieprzem i solą. Keczup mieszamy z maggi,
    olejem, sokiem z cytryny i miodem. Do przygotowanej
    marynaty wkładamy mięso i macerujemy ok. 3 godzin.
    Następnie nabijamy na patyczki.
  • 2. Smażymy na rozgrzanym
    oleju, od czasu
    do czasu obracając
    i polewając marynatą.
    Pod koniec smażenia
    mięso posypujemy
    wiórkami kokosowymi

Porady

Szaszłyki smażymy na bardzo małym ogniu, gdyż miód szybko się przypala.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować