Kociołek rozmaitości

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Pysznie, zdrowo, kolorowo! Kuchnia meksykańska ma to do siebie :)

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 5 litrowy kociołek:
    - 70 dkg szynki wieprzowej
    - 1 cebula
    - 3 ząbki czosnku
    - 5 liści laurowych
    - 10 ziaren liścia angielskiego
    - mała papryczka chili lub suszoną papryczkę peperoncino
    - puszka kukurydzy
    - puszka groszku
    - puszka fasoli czerwonej
    - słoik 1 litrowy ogórków konserwowych
    - słoik 1 litrowy papryki konserwowej
    - 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
    - ok. 2 l wody do uzupełnienia garnka i wyregulowania ostrości potrawy
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku upiec 70 dkg szynki wieprzowej dodając pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy liście laurowe i ziarna angielskie, całość posolić. W czasie pieczenia dodać małą papryczkę chili bez pestek lub suszoną peperoncino. Gdy mięso będzie upieczone dodać puszkę kukurydzy, groszku i fasoli. Później dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i paprykę konserwową pokrojoną również w kostkę. Dolać wody i zaprawić wodą z mąką, do smaku przyprawić solą, ew. vegetą, pieprzem, papryką słodką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować