Buraczane latte

0 (0 ocen)

  • 10 min

To prawdziwa bomba witaminowa, stawiająca na nogi organizm lepiej niż kawa.

  • 10 min

Składniki:

  • - 5 dużych buraków ćwikłowych

    - 5 dużych jabłek

    - 4 marchewki

    - 0,5 cytryny

Buraczane latte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i buraki obieramy ze skórki, umyte jabłka dzielimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne, z cytryny również usuwamy skórkę. Wszystkie składniki przepuszczamy przez sokowirówkę. Uzyskany sok mieszamy i przelewamy do szklanek. Odstawiamy na ok 5 minut w tym czasie utworzą nam się 3 warstwy kolorystyczne soku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Buraczane latte