Klopsiki z dorsza w sałatce z ziołową fetą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lekki zdrowy obiad z dorszem i pieczonymi burakami.

  • 40 min

Składniki:

  • 40 dkg fileta z dorsza świeżego
    1 jajko
    ½ szklanki bułki tartej
    1/3 pęczka koperku
    Sól
    Pieprz
    ½ soku z cytryny
    1 ząbek czosnku
    ½ główki Sałaty masłowej
    1 papryczka chili
    10 truskawek
    5 pomidorków koktajlowych
    5 szparagów białych
    ½ opakowania serka islos ziołowego
    3 łyżki sosu vinegrette
    1 burak pieczony
    Kwiaty bratka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Ryba

Klopsiki z dorsza w sałatce z ziołową fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Filety z dorsza myję, dokładnie osuszam, kroję i miksuję blenderem razem z jajkiem.Dodaję bułkę tarta, pokrojoną papryczkę chili, koperek pokrojony,sok z cytryny, sól, pieprz, czosnek sprasowany. Całość mieszam i formuję ręką małe kulki rybne, które wrzucam do gorącej wody, ale nie gotującej. Na bardzo wolnym ogniu gotuję około 10 minut.
    Sałatę myję, osuszam, strzępie na talerzu, dodaję klopsiki,pokrojone truskawki, pomidorki koktajlowe, ugotowane aldente białe szparagi pokrojone, oraz kawałki sera ziołowego islos. Z buraka pieczonego robię różę i układam ją na talerzu. Sałatkę polewam sosem vinegrette, dekoruje bratkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Ryby Sałata Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować