Matiasy w sałatce z buraczków

4.49 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi, w sałatce z buraczkami i ogórkami konserwowymi smakują wybornie.

  • 45 min

Składniki:

  • 4 filety z matiasa
    3 duże ugotowana buraki
    1 cebula
    3 jajka ugotowane na twardo
    4 ogórki konserwowe
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    300 ml mleka
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Matiasy w sałatce z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Matiasy w sałatce z buraczków 1. Matiasy moczymy w mleku około 30 minut. Następnie kroimy je w kawałki. Buraki tarkujemy na tarce o dużych oczkach, ogórki kroimy w plasterki, cebulę w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone w plasterki jajka, majonez i jogurt. Dobrze mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku. Odstawiamy na godzinę żeby składniki się „przegryzły”. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jajka Matias Ryby

Notka redakcyjna

PPWS_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować