Klops z warzywami

5 (169 ocen)

Klops równie dobrze smakuje podany z surówka i ziemniakami jak i z pieczywem pełnoziarnistym z dodatkiem pomidora , papryki czy kiszonego ogórka :)

Składniki:

  • 1 kg mięsa ( karkówka , szynka )
    3 jajka
    1,5 bułki czerstwej
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    duży pęczek koperku
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    puszka groszku
    sól , pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Klops

Klops z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie , odcisnąć razem z mięsem zmielić w maszynce
  • 2. Do zmielonego mięsa dodać jajka , przeciśnięty przez praskę czosnek , pokrojoną w kostkę i zeszkloną cebulę , pokrojony koperek , pokrojoną w kostkę paprykę i odsączony groszek , wszystko dosmaczyć i dokładnie wymieszać
  • 3. Gotowe mięso przełożyć do foremek , piec 60 minut w 180 *C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować