Klops mięsno- warzywny z pieczarkami

5 (181 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Takie pieczone mięsko nie dość że jest bardzo smaczne to i uniwersalne możemy go podać zarówno na ciepło jako danie główne jak i na zimno z pieczywem.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg mielonego mies drobiowego
    100 g pieczarek
    po połowie zielonej,czerwonej i żółtej papryki
    1/2 pęczka natki pietruszki
    2 jajka
    1
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Klops mięsno- warzywny z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone połączyć z posiekaną natką pietruszki ,drobno pokrojonymi pieczarkami i paprykami,jajkami,bułką tartą i przyprawami .
    Starannie wyrobić masę,a następnie przełożyć do formy o wymiarach 12/30 i wyłożoną papierem do pieczenia ,wygładzić wierzch i przykryć folią aluminiową .
    Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut.

Porady

Podawać na ciepło lub na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować