Kiszona rzodkiewka

4.46 (204 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni pomaga mi córka Ola.

Składniki:

  • 2 kg rzodkiewki
    1,5 główki czosnku
    liście chrzanu
    pęczek koperku
    3 łyżki soli kamiennej
Wystaw ocenę:

4.46 (204 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przystawki

Kiszona rzodkiewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki oczyszczamy i razem z koperkiem i liśćmi chrzanu myjemy i osączamy. Czosnek obieramy (duże ząbki kroimy w kawałki).
  • 2. Na dno wyparzonych słoików wkładamy po liściu chrzanu oraz 1-2 gałązki koperku. Wkładamy rzodkiewki, między nie wtykamy czosnek. Na wierzch kładziemy po gałązce koperku, przykrywamy liściem chrzanu.
  • 3. Trzy litry przegotowanej zimnej wody mieszamy z solą. Gdy sól się rozpuści, zalewamy rzodkiewki. Słoiki zakręcamy i odstawiamy na co najmniej kilkanaście dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować