Kieszonki drobiowe z pieczarkami

4.97 (154 ocen)

  • 40 min

Proste, łatwe i smaczne danie na obiad i na imprezkę.

  • 40 min

Składniki:

  • skłądniki na 6 sztuk:

    3 filety drobiowe
    0,5 kg pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki masła do usmażenia pieczarek
    pieprz
    sól
    papryka ostra lub słodka
    bułka tarta
    mąka
    2 jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (154 ocen)

Kieszonki drobiowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Pokroić i dodać do pieczarek cebulę.pod koniec solimy i pieprzymy.
  • filety 2. Filety myjemy, osuszamy i każdego przecinamy na 2 plastry. Pozostałe polędwiczki odcinamy i możemy osobno je zużyć.
  • filet z pieczarkami 3. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Posypujemy przyprawami, kładziemy pieczarki na jedną stronę ,a drugą przykrywamy.
  • kieszonka 4. Tak zamkniętą kieszonkę naokoło dociskamy tłuczkiem do mięsa.
  • kieszonki drobiowe 5. Nasze kieszonki panierujemy w mące, jajku bułce tartej.
  • kieszonki 6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu.
  • kieszonki drobiowe 7. gotowe.

Porady

Do środka kieszonek można dodać również ser lub inne ulubione dodatki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować