Ogniste kieszonki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

W zimowe dni warto poprawić sobie humor jedzeniem,dobrze doprawiony chudy kurczak ze szczyptą pikanterii jest pyszny i rozgrzewający.Mało pracy a efekt jest znakomity!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    100 g suszonych pomidorów w zalewie
    80 g sera żółtego
    3 ząbki czosnku
    sól morska do smaku
    przyprawa gajowego do smaku
    płatki chili
    2 łyżki oliwy do posmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ogniste kieszonki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-07acvqs 1. Filet z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym,naciąć wzdłuż tak aby utworzyć kieszeń, uważać aby nie rozerwać mięsa. Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, czosnek obrać przecisnąć przez praskę,ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, wszystkie składniki wymieszać w miseczce.
  • image-19v4ese 2. Nadziać w kieszonki,docisnąć dobrze mięso albo spiąć wykałaczkami,na wierzchu posmarować ręką mięso oliwą z pomidorów oprószyć solą przyprawą gajowego, posypać płatkami chili,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym wsadzić na 2 godziny do lodówki, po czym piec w nagrzanym do 180*c piekarniku 35 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować