keftedes...

0 (0 ocen)

potrawa z kuchni greckiej. Malutkie kuleczki z mięsa mielonego. Ja swoje keftedes podałam z sałatką ala'grecką, bo nie lubię oliwek i je pominęłam. Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno

Składniki:

  • 500g mielonej cielęciny,wieprzowiny
    1 jajko
    1 średni ziemniak
    1 grubo pokrojona cebula
    mąka
    olej do smażenia
    przyprawa kuchni greckiej (ja miałam oryginalną mieszankę właśnie do keftedes prosto z Grecji ale i u nas w sklepach można podobną kupić
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Klopsiki

Keftedes... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniak obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć nadmiar soku. Wszystkie składniki razem wymieszać.
  • 2. Z masy uformować małe kulki,obtoczyć w mące. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucać kulki i smażyć z obu stron.
  • 3. Odsączyć na ręczniku papierowym.....i zajadać pyszne są:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować