Kasza gryczana z sosem marchewkowym i królikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Comber z królika ugotować. Gdy wystygnie, obrać dokładnie mięso. Jajko wbić do szklanki dodać trochę soli lub vegety i pieprzu. Mięso przełożyć na talerz, dodać dobrze rozmieszane z przyprawami jajko i dokładnie wymieszać. Następnie do mięsa dodać bułkę tartą, tak aby mięso wyglądało jak panierowane. Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem (olej lub margaryna) dodać mięso i smażyć na złoty kolor.
2.Cebule i czosnek obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, dodając margarynę. Marchewki obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli i czosnku. Dolać wody, tak żeby marchewka była przykryta, dodać pokrojonego pora, kostkę rosołową i pieprz. Dusić do miękkości pod przykryciem. Dodać koncentrat, bazylię i doprawić do smaku. Chwileczkę poddusić.
Komentarze