Kapusta kiszona z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis dla osób, które lubią eksperymentować w kuchni.

  • 60 min

Składniki:

  • -woreczek kapusty kiszonej
    -1-2 marchewki
    -cebula
    -kumin
    -koncentrat pomidorowy
    -dżem z czarnej porzeczki z kawałkami owoców
    -sól
    -pieprz
    -przyprawa uniwersalna
    -kurkuma
    -cukier

Kapusta kiszona z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną odciskamy i kroimy.
    Cebule kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnie, dodajemy kumin i kurkumę i smażymy na złoty kolor.
    Marchewkę ścieramy na grubej tarce i dodajemy do cebuli. Całość przykrywamy i dusimy przez chwilę (3-5min).
  • 2. Kapustę dodajemy do marchewki i cebuli, wlewamy trochę wody, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna. Dusimy aż kapusta będzie miękka. Dodajemy koncentrat pomidorowy (około 1-2 łyżeczki), dżem z czarnej porzeczki (około 2-3 łyżeczki) i doprawiamy cukrem, jeśli kapusta jest za kwaśna. Chwileczkę trzymamy na ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy