• Karkówka z dzika w intenswnym sosie grzybowym

    Dodane przez: Kasiella

  • Wspaniałe danie które rozgrzeje Ci w jesienno-zimowe chłodne dni.POLECAM

  • Karkówka z dzika
    • Karkówka z Dzika
    • Karkówka z dzika

    Składniki

    1kg karkówki z dzika
    300 g grzybów czerwonych łebków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    2 cebula
    200 g selera
    szklanka bulionu
    1/4 szklanki wina do dziczyzny
    sól i pieprz do smaku
    przyprawa do dziczyzny
    oliwa

  • Sposób przygotowania

    1.

    Karkówkę myjemy,osuszamy ręcznikiem i kroimy na plastry.Mięso doprawiamy przyprawami (według uznania) i obsmażamy z obu stron,karkówkę zalewamy bulionem oraz winem i dusimy na wolnym ogniu pod przekryciem.Cebulkę kroimy w piórka,marchewkę i pietruszkę w krążki,seler w kosteczkę,warzywa dodajemy do duszącego się mięsa.Pod koniec gdy mięsko będzie już miękkie dodajemy grzybki(ja dodałam czerwone łebki ale mogą być tez inne) i dusimy jeszcze przez ok.20 minut. Karkówkę można podawać z kluskami śląskimi i tartymi buraczkami. SmaczneGO

  • Rady

    Danie podawać odrazu po przyrządzeniu.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad, sezonowe_przysmaki, cebula, karkówka, seler, grzyby, pietruszka, marchew, dziczyzna, dania z patelni, karkówka z dzika
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Kasiella

Kasiella 35

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-11-19T19:34:47+01:00

369 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »