Karkówka w bigosie

4.5 (160 ocen)

Karkówka w bigosie to bardzo smaczna potrawa. Nauczyła mnie ją przyrządzać mama. Wszyscy chętnie ją zajadamy.

Składniki:

  • 1kg karkówki,
    4 cebule,
    1/2 kg pieczarek,
    1/3 główki kapusty,
    sos słodko kwaśny,
    musztarda.
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w bigosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry. Z jednej strony posolić i popieprzyć, a z drugiej posmarować musztardą. Podsmażyć na patelni. Usmażoną karkówkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć z pieczarkami.Doprawić do smaku np. Kucharkiem lub Vegetą. Gdy troszeczkę wystygną mieszamy z poszatkowaną kapustą i sosem słodko kwaśnym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przyprawione wykładamy na karkówkę. Pieczemy pod przykryciem ok. 2 h w temp. 180 stopni C.

Porady

Sos słodko kwaśny najlepiej aby był gotowy ze słoika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować