Kapusta włoska z korniszonami i groszkiem

0 (0 ocen)

Młoda kapusta włoska duszona z ogórkami konserwowymi i młodym zielonym groszkiem. Przepyszny dodatek do obiadu w formie jarzynki na ciepło.

Składniki:

  • 1/2 główki średniej wielkości młodej kapusty włoskiej (500g)
    1 mały słoik korniszonów (o poj. ok. 0,5 L)
    100 g młodego zielonego groszku
    1 duża biała cebula
    1 pęczek natki pietruszki
    1 szklanka wody
    3 łyżki oleju
    3 łyżki śmietany 12%
    1 łyżka mąki pszennej
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
    pieprz czarny mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kapusta włoska z korniszonami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta włoska z korniszonami i groszkiem 1. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Następnie dodać poszatkowaną kapustę, liście laurowe, ziele angielskie i Vegetę. Całość zalać wodą. Gotować 30 min, od czasu do czasu mieszając.
  • Kapusta włoska z korniszonami i groszkiem 2. Po tym czasie dołożyć pokrojone w małą kostkę korniszony, groszek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i gotować jeszcze 5 min.
  • Kapusta włoska z korniszonami i groszkiem 3. Następnie dodać śmietanę, całość oprószyć mąką, wymieszać i jeszcze chwilę razem gotować. Doprawić do smaku pieprzem, cukrem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować