Z resztek z lodówki oraz wczorajszego pieczywa można wyczarować wiele pyszności , kanapka jest bardzo syta a jeszcze bardziej smaczna , nadaje się obiad czy też kolację.Wyglądem i smakiem przypomina barowego fast-fooda :)
Składniki:
Składniki podstawowe z zestawu:
250 g. szynki wieprzowej
1/3 główki czerwonej kapusty
1 duży pomidor
Kanapka łasucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę kroimy w 2 grube plastry , rozbijamy cienko,oprószamy przyprawami- wcieramy. Obtaczamy w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej..
Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem na wolniutkim ogniu z obu stron.
2.W tym czasie kapustę siekamy drobno , mieszamy z oliwą oraz szczyptą soli i pieprzu.Pomidora kroimy w grube plastry
3.Chleb przekrawamy na 2 duże kromki , rozkrawamy z góry , skrapiamy miękką część oliwą , posypujemy serem żółtym , wkładamy do piekarnika na 10 min piekąc w 150 st. ( grzanie góra- dół)
4.Wyjmujemy z piekarnika smarujemy od środka górę ketchupem dół sosem czosnkowym, nakładamy grubą warstwę kapusty kapusty,kotleta z szynki oraz pomidora, posypujemy całość cebulką , składamy kanapkę.
( na zdjęciu kanapka przekrojona na pół)
Komentarze