Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami

4.5 (195 ocen)

  • 45 min

Przepyszne kakaowe naleśniki wypełnione po brzegi kremem z bananów.Nie tylko świetnie smakują , ale i pięknie wyglądają.Dekoracja zaskoczy drugą połówkę :)

  • 45 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:
    NALESNIKI :
    ** mąka – 1 szkl
    ** mleko – ok. 2 szkl
    ** kakao – 1 czubata łyżka
    ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    ** sól – 1 szczypta
    ** jajko – 2 szt
    ** olej – 70 ml
    NADZIENIE :
    ** dojrzały banan – 3 szt
    ** płatki migdałów – 50 g
    DODATKOWO :
    ** cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

    Mąkę przesiewamy z kakaem , solą i proszkiem do pieczenia.

    Dodajemy mleko , roztrzepane jajka i olej – wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Smażymy duże , średniej grubości naleśniki na suchej patelni – pilnujemy , gdyż kakaowe ciasto bardzo szybko się przypala.

    Na suchej patelni prażymy płatki migdałów.

    Banany drobno siekamy ( lub miksujemy ) , mieszamy z podprażonymi migdałami.

    Nadziewamy naleśniki , posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować