Ciasto jogurtowo- jagodowy pasiak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT : Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę , dolewając ciepłą wodę. Do utartych żółtek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , dokładnie połączyć , z białek ubić pianę , delikatnie połączyć z masą jajeczną . Wylać na blachę o wymiarach 24/35 cm . piec około 20 minut w temp 170 *C . Tak samo przygotować pozostałe dwa biszkopty .
2.Szklankę jagód zmiksować blenderem , dodać do jogurtu , dokładnie wymieszać , dodać 5 łyżek cukru pudru
3.Żelatynę rozpuścić we wrzątku , przestudzić , dodać do jagodowego jogurtu cały czas miksując
4.Śmietanę ubić z pozostałą częścią cukru , delikatnie połączyć z masą jagodową ,dodać resztę jagód ( w całości ) , biszkopty przełożyć gotową masą , schłodzić .
Komentarze