Torcik jogurtowo-jagodowy

0 (0 ocen)

lekki i smaczny...

Składniki:

  • - 1 galaretka arbuzowa Winiary
    - 1 galaretka jagodowa Winiary
    - 300 g jogurtu naturalnego
    - 1 szklanka jagód ( mrożonych lub z domowego soku odsączone na sitku)

    biszkopt:

    - 2 jajka
    - 0,5 szklanki cukru
    - 2 czubate łyżki mąki
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 3 łyżki wody
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 2 łyżeczki cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery

Torcik jogurtowo-jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. Biszkopt:


    Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z cukrem pod koniec ucierania dodawać po łyżce wody.

    Z białek ubić sztywną pianę, wyłożyć na żółtka, dodać mąkę, cukier wanilinowy i lekko wymieszać.

    Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem, wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temp. 180 stopni. Wystudzić.
  • torcik 2. Jogurt naturalny z galaretką:

    W szklance wody rozpuszczamy arbuzową galaretkę, jak będzie tężeć połączyć z jogurtem naturalnym i wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki aby całkowicie stężała.
  • torcik 3. Jagody z galaretką:

    Jagodowąa galaretkę rozpuszczamy w szklane wody, gdy będzie tężeć łączymy z jaagodami i wylewamy na pierwszą warstwę. Wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować