Pasiak

  • wyświetlono: 879 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Proste, smaczne, idealne do herbaty.

Magdalena_Z
  • 10min

Składniki

400 g mąki + oddzielnie 30 g
30 g kakao
320 g cukru
15 g proszku do pieczenia
5 jajek M
szklanka wody
pół szklanki oleju
ulubiony aromat (opcjonalnie)

Sposób przygotowania przepisu:

Pasiak

  • 1. Wszystkie składniki oprócz kakao i 30 g mąki zmiksować za pomocą miksera na jednolitą masę.
  • 2. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać pozostałą mąkę, do drugiej kakao.
  • 3. Na wysmarowaną blachę wlać najpierw jasne, potem ciemne ciasto.
  • 4. Piec 1h w 180 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babciCiastoDeserplacekkakaopodwieczorek
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto jaglane

Dodane przez: elapolo

Bezglutenowe ciasto jaglano migdałowe

Idealne dla osób które są na diecie...

Czekoladowo-mietowy sernik

Dodane przez: 2milutka

Czekoladowo-miętowy sernik

Wilgotne czekoladowe ciasto i miętowa...

Biszkopt kakaowy z truskawkami i galaretką

Dodane przez: aicha1988

Biszkopt kakaowy z truskawkami i galaretką

Delikatny, puszysty biszkopt kakaowy...

Kruche ciasto z rabarbarem

Dodane przez: P_Aneta

Kruche ciasto z rabarbarem

To uniwersalny przepis,robimy z...

Czekoladowe ciasto z truskawkami.

Dodane przez: BABECZKA 35

Czekoladowe ciasto z truskawkami

Zapraszam na bardzo pyszne, mięciutkie...

.

Dodane przez: Anitka0804

Ciasto "Truskaweczka"

Pyszne połączenie cienkiego biszkoptu,masy...