Pasiak

  • wyświetlono: 853 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Proste, smaczne, idealne do herbaty.

Magdalena_Z
  • 10min

Składniki

400 g mąki + oddzielnie 30 g
30 g kakao
320 g cukru
15 g proszku do pieczenia
5 jajek M
szklanka wody
pół szklanki oleju
ulubiony aromat (opcjonalnie)

Sposób przygotowania przepisu:

Pasiak

  • 1. Wszystkie składniki oprócz kakao i 30 g mąki zmiksować za pomocą miksera na jednolitą masę.
  • 2. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać pozostałą mąkę, do drugiej kakao.
  • 3. Na wysmarowaną blachę wlać najpierw jasne, potem ciemne ciasto.
  • 4. Piec 1h w 180 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babciCiastoDeserplacekkakaopodwieczorek

Komentarze

Podobne przepisy

Torcik z truskawkami i mleczną galaretką

Dodane przez: beciiaaa

Torcik z truskawkami i mleczną galaretką

Pyszny torcik na biszkopcie z dodatkiem...

Rolada biszkoptowa z nadzieniem jabłkowym

Dodane przez: anka1988

Rolada biszkoptowa z nadzieniem jabłkowym

Szybkie ciasto dla niespodziewanych...

Leśny mech bezglutenowy

Dodane przez: AgaAga

Leśny mech bezglutenowy

Szpinakowe ciasto pełne zdrowia,...

Marchewkowe ciasto z polewą i orzechami

Dodane przez: justi2401

Ciasto marchewkowe z polewą jogurtową

Uwielbiam ciasto marchewkowe, za...

CIASTO KAKAOWE Z PRAŻONYM KOKOSEM

Dodane przez: Pyszne_desery

CIASTO KAKAOWE Z PRAŻONYM KOKOSEM

Moje ulubione ciasto z dzieciństwa!...

image-22fu4bn

Dodane przez: Habibi Chi

Sernik mascarpone z bananami bez pieczenia

Prosty w wykonaniu sernik z mascarpone...