Pasiak

  • wyświetlono: 910 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Proste, smaczne, idealne do herbaty.

Magdalena_Z
  • 10min

Składniki

400 g mąki + oddzielnie 30 g
30 g kakao
320 g cukru
15 g proszku do pieczenia
5 jajek M
szklanka wody
pół szklanki oleju
ulubiony aromat (opcjonalnie)

Sposób przygotowania przepisu:

Pasiak

  • 1. Wszystkie składniki oprócz kakao i 30 g mąki zmiksować za pomocą miksera na jednolitą masę.
  • 2. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać pozostałą mąkę, do drugiej kakao.
  • 3. Na wysmarowaną blachę wlać najpierw jasne, potem ciemne ciasto.
  • 4. Piec 1h w 180 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieszkola_babciCiastoDeserplacekkakaopodwieczorek

Komentarze

Podobne przepisy

NAJPROSTSZE CIASTO Z JABŁKAMI

Dodane przez: anusia

NAJPROSTSZE CIASTO Z JABŁKAMI

To ciasto z jabłkami zawsze się...

image-0nktxrn

Dodane przez: Teodorka

Ciasto Kubanka

Błyskawicznie znika z talerzy....

image-0rokxuy

Dodane przez: moniucha_

CIASTO Z SUCHARKAMI I NUTELLA

Pyszny chrupiący spód,lekka masa...

Ciasto Cycki Murzynki

Dodane przez: smak i uczucie

Ciasto "Cycki Murzynki"

bardzo smaczne ciasto na podkładzie...

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Dodane przez: weronika717

Ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką

Słodka przyjemność, którą z pewnością...

Murzynek z dżemem(duża blacha)

Dodane przez: emalitowska

Murzynek z dżemem (duża blacha)

Jedno z tych ciast które nigdy...