Jesienne gąski w sosie śmietankowym

4.44 (200 ocen)

  • 50 min

Jesienny efekt pożądania każdego smakosza grzybów -gąski:) Polecam aromatyczny aksamitny sos smietankowy z gąskami w roli głównej =pychotka! Ja przewaznie jem taki sosik z grzybami ..z makaronem.

  • 50 min

Składniki:

  • 50 dag gąsek,
    3 łyżki masla,
    2 cebulki,
    szklanka smietanki
    1 łyżeczka maki
    sól piperz ,
    vegeta domowa, mieszanka ziół i warzyw zielonych , suszonych
    natka pietruszki lyb selera
Wystaw ocenę:

4.44 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jesienne gąski w sosie śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokladnie umyć w osolonej wodzie zmieniając kilkakrotnie wodę. Wieksze poikroic w kostke lub na poółwki. Cebulkę pokrojoną w kosteczkę zrumienić na maśle. Dodać pokrojone grzyby i samżyc na małym ogniu mieszając aby sie nie przypaliły Gdy grzyby zmiękną doprawić przyprawami.
    Sos zaprawic mąką ze smietaną.
    .Gdy sos jest zbyt gęsty mozna dolac wody i zagotowac.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować