Pulpeciki w delikatnym sosie chrzanowo -śmietankowym

4.67 (188 ocen)

  • 40 min

Pulpety w delikatnym kremowym sosie chrzanowym to propozycja na smaczny i aromatyczny obiad-polecam.

  • 40 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
    1 jajko
    1\2 małej cebuli
    1 bułka namoczona w mleku
    sól, pieprz,
    papryka słodka
    2 małe ząbki czosnku
    troche maki do obtaczania pulpetów

    Sos CHrzanowy :
    2-3 łyzeczki chrzanu ze słoiczka
    200 ml gęstej śmietany
    sól,
    pieprz
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    koperek do posypania
    natka piertuszki do ozdoby
Wystaw ocenę:

4.67 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpeciki w delikatnym sosie chrzanowo -śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić.Dodać jajko,starta na tarce mała cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, oraz przyprawy i wszystkie składniki bardzo dobrze ze sobą wyrobić. Formować kulki o wielkości orzecha włoskiego.Delikatnie obtaczać je w mąće.
    Włożyć je do rondla, zalać wodą, lekko posolić i gotować ok 20 minut. Pulpety odcedzić a do wywaru w którym sie one gotowały dodać chrzan, śmietanę, mąkę ziemniaczaną .Całość doprawić i zmiksować na gładki sos.
    Do sosu włożyc pulpety i całość 2-3 minuty pogotować

    .Podawać z ziemniakami.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować