(JEDNOPORCJOWE) BROWNIE POMARAŃCZOWE

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne czekoladowe ciast(k)o wzbogacone o pomarańczowy aromat!

  • 40 min

Składniki:

  • sok wyciśnięty z pomarańczy (~100ml)
    50g mąki pszennej pełnoziarnistej
    1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy
    2 łyżki gorzkiego kakao
    2 kostki gorzkiej czekolady
    szczypta soli
    1 (małe) jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

(jednoporcjowe) brownie pomarańczowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawić na 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). W misce wymieszać suche składniki: mąkę pszenną pełnoziarnistą z solą, skórką pomarańczową, proszkiem do pieczenia i gorzkim kakao. W drugiej misce ubić jajko za pomocą miksera. Dolać świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy i wymieszać. Suche składniki połączyć z mokrymi. Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce i dodać do masy, wymieszać. Całość przelać do kokilki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 30-40 minut, aż do "suchego patyczka".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować