Jajka z pastą chrzanową i kiełkami

0 (0 ocen)

Oprócz tego, że sprawdzą się na wielkanocnym stole są też dobrym pomysłem na lekkie śniadanie. Dzięki kiełkom, jajka mają posmak rzodkiewki.

Składniki:


  • 6 jajek
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka chrzanu
    1 opakowanie kiełków rzodkiewki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z pastą chrzanową i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż na pół.
  • 2. Z jajek wyciągamy żółtka, które miksujemy blenderem wraz z majonezem, chrzanem i garścią kiełków (pozostałe posłużą do dekoracji). Jeśli nie mamy blendera, możemy rozgnieść składniki widelcem i wymieszać ze sobą.
  • 3. Doprawiamy do smaku. Pastę wykładamy na ugotowane białka, posypujemy kiełkami rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Kiełki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować