Jajka faszerowane pastą chrzanową

  • wyświetlono: 1435 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wiem że czas świąteczny już minął, ale ja pozwoliłam sobie na takie pyszne jajeczka z pastą chrzanową.

danusia19671
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

farsz do jajek
chrzan - 1,5 łyżki
sól i pieprz
majonez - 2 łyżki
koperek - 1 łyżka
sok z buraków do koloru
dodatkowo
jajka - 8 szt

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane pastą chrzanową

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę.
  • 2. Wyjąć żółtka z białek, przełozyć do miksera, dodać chrzan i majonez, zmiksować.
  • 3. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać sok z buraków, do drugiej koperek pokrojony.
  • 4. Wymieszać obydwie pasty z solą i pieprzem.
  • 5. Za pomocą szprycy do tortów, faszerować jajka. Smacznego !

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilJajkachrzanWielkanoc

Komentarze

Podobne przepisy

image-21w30n8

Dodane przez: monika016

Jajka z pastą chrzanową i kiełkami

Oprócz tego, że sprawdzą się na...

jajka

Dodane przez: AnnaKoziel

Jajka faszerowane pastą z awokado

Bardzo pożywna pasta, bo awokado...

image-136b6wa

Dodane przez: Magster

JAJKA FASZEROWANE W SOSIE CHRZANOWYM

Przystawka nie tylko na Wielkanocny...

Jajka faszerowane pastą z groszku

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z GROSZKU

Groszek w połączeniu z jogurtem...

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Dodane przez: pierniczkowo

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Jajeczna przystawka na Wielkanocny...

Jajka faszerowane pastą z czerwonej fasoli

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI

Farsz, który odmieni zwykłe jajka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE