Jajka faszerowane pastą chrzanową

4.5 (184 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wiem że czas świąteczny już minął, ale ja pozwoliłam sobie na takie pyszne jajeczka z pastą chrzanową.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • farsz do jajek
    chrzan - 1,5 łyżki
    sól i pieprz
    majonez - 2 łyżki
    koperek - 1 łyżka
    sok z buraków do koloru
    dodatkowo
    jajka - 8 szt
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka faszerowane pastą chrzanową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę.
  • 2. Wyjąć żółtka z białek, przełozyć do miksera, dodać chrzan i majonez, zmiksować.
  • 3. Podzielić masę na 2 części, do jednej dodać sok z buraków, do drugiej koperek pokrojony.
  • 4. Wymieszać obydwie pasty z solą i pieprzem.
  • 5. Za pomocą szprycy do tortów, faszerować jajka. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować