Jajka faszerowane pastą buraczkowo- chrzanową

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Pyszne jajka faszerowane pastą z pieczonego buraczka i chrzanu to moje ostatnie odkrycie :)

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - 4 jajka;
    - 2 średnie buraczki;
    - 1 łyżeczka ostrego chrzanu;
    - 1 czubata łyżeczka majonezu;
    - sól;
    - pieprz;
    - natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane pastą buraczkowo- chrzanową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki dokładnie myjemy, osuszamy, zawijamy w folię spożywczą (błyszczącą stroną na zewnątrz) i pieczemy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Studzimy, obieramy ze skórki.
  • 2. Jednego buraczka kroimy w cienkie plasterki, a drugiego siekamy w bardzo drobną kostkę.
  • 3. Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy. Przecinamy wzdłuż na pół. Żółtka dodajemy do pokrojonego w kostkę buraczka wraz z chrzanem i majonezem. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Białka jaj układamy na plasterkach buraczka (możemy je posmarować odrobiną majonezu, aby lepiej się trzymały). Faszerujemy pastą z buraczka i chrzanu.
  • 5. Przybieramy listkami natki pietruszki.

    Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować