Jabłkowy chrzan

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Chrzan podajemy do jaj na twardo, zimnych mięs, wędlin lub galaret. Dodatek wina nadaje mu ciekawy smak.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 5 średnich jabłek,
    - 1/2 szklanki tartego chrzanu ( z korzenia),
    - 1 łyżka cukru,
    - Wino wytrawne białe
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jabłkowy chrzan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Gotowe należy poddusić na wolnym ogniu. Do rozgotowanych jabłek dokładamy chrzan. Całość mieszamy i doprawiamy winem i cukrem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować