Jabłecznik z kruszonką

4.5 (197 ocen)

  • 20 min

Przepis dostałam od ulubionej koleżanki z pracy.

  • 20 min

Składniki:

  • - szklanka cukru
    - 2 szklanki mąki
    - kostka masła (25 dag)
    - słoik masy jabłkowej
    - cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłecznik z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ugnieć cukier, mąkę i masło. Blachę wysmaruj tłuszczem, wysyp 3/4 masy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180stopni na 30 min.
  • 2. Na upieczoną warstwę rozlej masę jabłkową, oprósz cynamonem, posyp resztą kruszonki i piecz jeszcze 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować