Indyk na słodko

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam gotować, ale jeszcze większą przyjemność sprawia mi patrzenie, jak trójka moich dzieci zjada wszystko ze smakiem.

Składniki:

  • 1 kg fileta z indyka
    puszka brzoskwiń
    przyprawa do indyka
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy. Rozkrawamy i rozbijamy tak, aby uzyskać jak
    największy płat.
  • 2. Brzoskwinie osączamy (syrop zachowujemy), kroimy w ma łą kostkę i ciasno układamy na mięsie. Oprószamy przyprawą do indyka i polewamy kilkoma łyżeczkami syropu z brzoskwiń.
  • 3. Mięso zwijamy w roladę i owijamy folią aluminiową. Pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Mięso

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować