gumisiowe ciasto

4.5 (200 ocen)

  • 2 godz.

Ciasto na pewno zasmakuje dzieciom, więc polecam na kinder bale.

  • 2 godz.

Składniki:

  • (blacha 24*24 cm, 16 porcji)
    na biszkopt:
    3 jajka
    3/4 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    na warstwę niebieską:
    450 g serka naturalnego
    2 galaretki szafirowe
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    na piankę:
    200 ml mleczka skondensowanego niesłodzonego ( z puszki lub kartonika)
    2 galaretki ametystowe
    na galaretkę:
    16 sztuk ciastek delicje
    1 galaretka rubinowa
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Gumisiowe ciasto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozupuścić w szklance wody, przestudzić. Z podanych składników upiec biszkopt. Jajka wbić do miski, dodać cukier, ustawić ją na garnku z gotującą się wodą i ubijać na biało. Przestudzić.
  • 2. Dodać serek, zmiksować. Dodać przestudzone galaretki, wymieszać dokładnie. Tężejącą masę wylać na biszkopt, odstawić do stężenia.
  • 3. Galaretki ametystowe rozpuścić w szklance wody, przestudzić. Mleczko skondensowane ubić na piankę i dodać galaretki miksując. Masę od razu wyłożyć na warstwę serkową, bo szybko tężeje. Na wierzchu ułożyć delicje, zalać galaretką rozpuszczoną w szklance wody.

Porady

ciasto przechowywać w lodówce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Delicje Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować