Gulasz z serc drobiowych

4.5 (189 ocen)

Mój mąż bardzo lubi gulasz z serc drobiowych podany z kaszą pęczak.

Składniki:

  • 1 kg serc drobiowych
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 papryczki chilli
    200 ml śmietany 30%
    1 łyżka sosu worcester
    1 łyżka masła
    rozmaryn
    sól
    pieprz
    ostra i słodka papryka

Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz z serc drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podpiekanie serduszek 1. Serduszka umyj, osusz, oczyść, pokrój na mniejsze części.
    W rondlu roztop masło, podsmaż serduszka, Cebule obierz pokrój w kostkę dodaj do podsmażonych serduszek. Gdy cebula się zeszkli dodaj łyżkę sosu worcester oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Pieczarki oczyść i pokrój w kostkę. Dodaj do serc, podsmaż. Gdy pieczarki puszczą sok dolej tyle gorącej wody aby przykryła serca. Dopraw do smaku. Gotuj pod przykryciem aż serca zmiękną.
  • Smacznego! 2. Gdy serca będą miękkie wlej śmietanę, gotuj chwilkę aby sos się zredukował. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Serca drobiowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować