Gulasz z płuc

4.47 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ma wiele zalet: jest łatwy do przygotowania i tani.

Składniki:

  • ● 1 kg wieprzowych płuc
    ● duża cebula
    ● kostka drobiowa
    ● 3 łyżki oleju
    ● 2 liście laurowe
    ● 2 łyżeczki vegety
    ● płaska łyżeczka ziół prowansalskich
    ● pieprz
    ● 2 łyżki mąki
    ● 2 łyżeczki maggi
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z płuc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płuca oczyszczamy. Zalewamy wodą i gotujemy 20 minut, usuwając szumowiny. Odcedzamy, studzimy i kroimy w kawałki.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju. Dodajemy płuca
    i dusimy 6 minut. Wlewamy 3 szklanki wody. Wkruszamy kostkę, doprawiamy pieprzem, vegetą, ziołami i maggi. Wkładamy liście laurowe. Dusimy 15 minut.
  • 3. Mąkę dokładnie mieszamy ze 100 ml wody. Wlewamy do gulaszu i cały
    czas mieszając, gotujemy jeszcze ok. minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować