Gulasz paprykowy

5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Jest bardzo sycący.

Składniki:

  • ● 50 dag karkówki
    ● 3 czerwone papryki
    ● 50 dag pieczarek
    ● woreczek ryżu
    ● 2 ząbki czosnku
    ● cebula
    ● olej
    ● 1 szkl. bulionu
    ● 4 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Papryki
    myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w paski. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry.
  • 2. Mięso z cebulą smażymy 15 minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy paprykę,
    pieczarki i czosnek. Doprawiamy. Mieszamy z koncentratem, bulionem
    i ryżem. Dusimy 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować